Maximale hypotheek berekenen
Als u wilt gaan kopen, dan wilt u eerst weten wat u maximaal kunt lenen. En het is belangrijk om goed voorbereid de woningmarkt te betreden. Want u moet vaak snel schakelen om binnen de gewenste tijd een hypotheek af te sluiten. Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs helpen u bij deze belangrijke stap.
Zo berekenen we uw maximale hypotheek
We berekenen uw maximale hypotheek op basis van uw inkomen, eventuele leningen en andere betaalverplichtingen. Natuurlijk aan de hand van de laatste wettelijke normen en regels. Ook de waarde van de woning die u op het oog heeft nemen we mee in de berekening. Wilt u snel weten wat uw maximale hypotheek is? Met onze handige hypotheekcheck calculator weet u binnen één werkdag uw mogelijkheden en de maandlasten die daarbij horen.
Een hypotheek is maatwerk en geen situatie is hetzelfde. Om een nog completer beeld van de mogelijkheden te krijgen adviseren we u om een afspraak te maken met onze onafhankelijke hypotheekadviseurs. Zij brengen uw complete situatie in kaart en geven hypotheekadvies op maat. Het eerste gesprek is altijd geheel kosteloos.
Plan uw gratis oriëntatiegesprek
In 3 stappen uw maximale hypotheek
Bij Overwater Advies berekent u uw maximale hypotheek in 3 stappen:
- Vul dan onderstaand formulier in.
- Eén van onze adviseurs maakt een nauwkeurige berekening
- Binnen één werkdag ontvangt u de berekening in uw mailbox.
Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt. Mochten er bijzonderheden zijn, dan neemt onze adviseur mogelijk contact met u op.
Is een maximale hypotheek nemen verstandig?
Het kan zijn dat we u, op basis van uw situatie, adviseren om een maximale hypotheek af te sluiten. Bijvoorbeeld als uw inkomen de komende jaren sterk groeit en u met een maximale hypotheek uw (eerste) droomwoning kunt kopen. Maar we adviseren niet altijd om zo’n maximale hypotheek af te sluiten. Als u bijvoorbeeld in de nabije toekomst een kinderwens heeft of binnenkort minder wil gaan werken, heeft dat gevolgen voor uw financiële situatie.
Ook onvoorziene omstandigheden kunnen een rol spelen. Denk aan het verlies van uw baan of een scheiding. Door samen met onze adviseur na te denken of u de woonlasten ook in deze situaties kunt dragen krijgt u een beter idee of het afsluiten van een maximale hypotheek een goede beslissing is.
Wat is eigen geld bij een hypotheek?
Eigen geld bij een hypotheek is geld dat u zelf bezit en inlegt om bijkomende kosten van de woning te betalen, naast de hypotheek. Dit kan geld zijn dat op uw spaarrekening staat, geschonken is door familie of is verkregen door een erfenis. Ook de overwaarde die van de verkoop van uw vorige woning afkomt wordt beschouwd als eigen geld dat u kunt inleggen bij het verkrijgen van een hypotheek.
Eigen geld: hoeveel heeft u nodig voor een hypotheek?
Hoeveel spaargeld u nodig heeft om een woning te kunnen kopen, is afhankelijk van de taxatiewaarde van de woning die u wilt kopen. U kunt sinds 2018 nog maximaal 100% van de taxatiewaarde van de woning lenen. Is de koopsom van de woning hoger dan de taxatiewaarde? Dan heeft u eigen geld nodig om het verschil op te vullen. In ons blogartikel over eigen geld leest u met welke kosten u nog meer rekening moet houden. Denk aan notariskosten, overdrachtsbelasting (in sommige gevallen) en hypotheekadvieskosten.
Wanneer komt u in aanmerking voor een duurzaamheidskorting?
U krijgt duurzaamheidskorting op uw hypotheek als u een energiezuinige woning koopt. Of als u de woning verduurzaamt en deze daardoor een hoger energielabel krijgt, komt u mogelijk al in aanmerking voor de duurzaamheidskorting. Voorbeelden van verduurzaming zijn duurzame aanpassingen aan de dakisolatie, gevel of vloer. Het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp telt natuurlijk ook mee. Is de woning na 1 januari 2018 gebouwd? Dan voldoet de woning automatisch aan de nieuwe wetgeving op het gebied van duurzaamheid. U komt dan altijd in aanmerking voor duurzaamheidskorting.
Hoe kan ik als zelfstandig ondernemer mijn maximale hypotheek berekenen?
De berekening voor de maximale hypotheek voor u als ondernemer wordt, net als bij particulieren, gebaseerd op uw inkomen. Bij het verstrekken van een hypotheek wordt uw inkomen door ons getoetst. Daarvoor heeft u in ieder geval een inkomensverklaring als zelfstandige nodig. Hieronder valt:
- Aangifte inkomstenbelasting afgelopen drie jaar;
- Jaarrekeningen van de afgelopen drie boekjaren (van elk bedrijf). Zit u in een lopend jaar? Dan levert u tussentijdse cijfers aan.
- De laatste twee aanslagen inkomstenbelasting (of inkomensverklaring belastingdienst);
- Een recent uittreksel KvK.
Nog geen 3 jaar zelfstandig ondernemer? Er zijn mogelijkheden
Ook als u nog geen 3 jaar zelfstandig ondernemer bent zijn er mogelijkheden. Er zijn namelijk geldverstrekkers die op 1 volledig al mogelijkheden bieden om tot een financiering over te gaan. Neem contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.
Bereid bovenstaande gegevens goed voor en gebruik onze hypotheekcheckcalculator. Hier kunt u een verzoek indienen voor een maximale hypotheek berekening. Mocht u een gedetailleerder overzicht willen krijgen op uw situatie en welke hypotheek het beste bij u past, dan nodigen we u van harte uit om contact op te nemen met onze hypotheekadviseurs voor een advies op maat. Zo weet u precies waar u aan toe bent en gaat u goed voorbereid de markt op.
Snel weten wat uw maximale hypotheek is? Vul het onderstaande formulier in en ontdek wat uw mogelijkheden zijn. Binnen één werkdag duidelijkheid.